Sativa vs Indica, Wat is het verschil?

Sativa Indica vapes

Sativa vs Indica, Wat is het verschil?

Iedereen die regelmatig wiet koopt weet dat er twee ‘strains’ zijn, ook wel rassen: indica en sativa. Door de jaren heen zijn er ook wat hybride wietsoorten gekweekt welke een combinatie zijn van sativa en indica. Maar wat is nou het grote verschil tussen indica en sativa en hoe herken je een bepaald ras?

Sativa planten herkennen

De sativa plant is eerder ontdekt dan de indica. Lang dacht men dat dit de enige ‘strain’ wiet was. De plant groeit voornamelijk in gebieden rondom de evenaar. Denk hierbij aan Mexico, Columbia en zuid-oost Azië. De sativa is vandaag de dag in vrijwel alle uithoeken van de wereld te vinden. De sativa planten zijn te herkennen aan lange, dunne bladeren. Het klimaat waar de sativa van origine groeit, zorgt ervoor dat de plant tot wel 6 meter in hoogte groeit. Dit om water zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Een sativa plant geeft na 10 tot 16 weken bloemen.

Een aantal sativa wietsoorten

  • Vrijwel alle soorten haze
  • Powerplant
  • AK-49
  • Amnesia
  • Sour Diesel

Indica planten herkennen

In het jaar 1785 vonden ontdekkingsreizigers de indica strain in.. jawel, India! Indica cannabis was vroeger voornamelijk te vinden in de Kush Mountains in het Noorden van India. Vandaag de dag is Indica over de hele wereld te vinden. Gebieden waar dit specifieke ras veel voorkomt is Turkije, Marokko en Pakistan. De plant is met een meter hoogte een stuk korter dan de sativa. De bladeren zijn ook wat breder en de plant doet wat meer struikachtig aan. Een indica plant geeft na 6 tot 8 weken bloemen.

Een aantal indica wietsoorten

  • Alle kush wietsoorten
  • Northern light
  • Skunk
  • Afghani
  • Cookies
Sativa Indica

Sativa vs Indica

En dan de grote vraag, sativa vs indica, welke wiet moet je kopen? De effecten van indica worden vaak beschreven als relaxed, mellow. Je zakt helemaal weg in de bank met een zak chips op schoot en je wordt er lekker slaperig van. Sativa heeft een ander effect: je wordt energieker, creatiever en alerter.

De zin en onzin van beide soorten

De beschreven effecten verschillen per persoon. Het maakt voor mij persoonlijk niets uit wat ik rook, het effect is altijd hetzelfde: hangen op de bank terwijl ik 1 of meerdere zakken chips in mijn gezicht duw. Daarnaast zijn indica en sativa planten al zo vaak gekruist, dat een plant niet enkel sativa of indica is. Er zijn bijvoorbeeld planten met de uiterlijke kenmerken van een sativa, terwijl deze de effecten heeft van een indica. En vice versa. Daarnaast wordt er vaak door de kweker bepaald (op basis van zijn of haar ervaring) op een plant meer indica of sativa eigenschappen bevat.

De Wiet Vapes van Happy Vape

De Wiet vapes van Happy Vape bestaan uit verschillende soorten en smaken. Wij bieden Indica, Sativa en Hybride soorten aan.

Share this post